• Hogeschool Utrecht steunt Varsity

04-04-2018 Varsity

Vanaf dit jaar is Hogeschool Utrecht de eerste niet-universitaire instelling die de Varsity, de belangrijke roeiwedstrijd voor studenten, financieel ondersteunt.

• Patiënten met artrose die e-Exercise volgen veel minder vaak bij fysiotherapeut

04-04-2018 Corelien Kloek

Patiënten met artrose aan de heup, knie of beiden die e-Exercise volgen, gaan ongeveer evenveel vooruit als patiënten die reguliere fysiotherapie volgen, terwijl ze veel minder vaak bij de fysiotherapeut komen. Dit blijkt uit onderzoek van Nivel en onderzoeker Corelien Kloek van Hogeschool Utrecht, die hierop 4 april promoveerde aan Tilburg University. Kloek is verbonden aan het HU-lectoraat Innovatie van Beweegzorg.

• Combineren analysetechnieken moet klantcontact verbeteren

03-04-2018 Project VERBIND

Waarom zijn vragenlijsten en enquêtes na klantcontact anno 2018 nog nodig? Het korte antwoord daarop: diverse analysetechnieken voor klantcontact kunnen nog niet 1-2-3 aan elkaar worden gekoppeld. Een onderzoeksconsortium, waaraan drie HU-lectoraten en diverse partners meewerken, gaat dit jaar met de koppeling van analysetechnieken aan de slag. Daarvoor ontvangen ze een KIEM-subsidie.

• "Meer communicatie nodig in farmaceutische zorg"

29-03-2018

Lector dr. Rob Heerdink van Hogeschool Utrecht pleit voor meer communicatie tussen alle partijen die bij de zorg rond de patiënt betrokken zijn. Op 29 maart hield hij zijn openbare les.

• Studenten voeren Health Checks uit bij Gemeente Utrecht

27-03-2018

Vierdejaars student Huidtherapie Andrea Bandstra deed samen met zo’n 40 studenten en docenten Health Checks op locaties in de gemeente Utrecht in het kader van de Utrechtse Week van de Gezondheid. “Dit is een leuke manier om je kennis te testen en over te brengen aan anderen.”