• 'Uzelf' screent eHealth innovaties voor Pazio

25-05-2018

Uzelf, het samenwerkingsverband dat innovatieve ideeën realiseert die Utrechters helpen gezond te blijven, gaat eHealth-innovaties screenen voor PAZIO. Hogeschool Utrecht is een van de samenwerkende partners in Uzelf.

• "Interculturele kennis en gespreksvaardigheid moeten centraal staan in onderwijs in vreemde talen"

24-05-2018

Het onderwijs in de vreemde talen op school is vaak vooral gericht op het leren van rijtjes woorden, zinnen en regels, en op het beantwoorden van vragen bij teksten. Maar in onze samenleving zijn juist gespreksvaardigheid in vreemde talen en interculturele kennis nodig. Dat stelt prof. dr. Rick de Graaff van Hogeschool Utrecht. Op 24 mei hield hij zijn openbare les.

• Statushouders aan de slag in het onderwijs

22-05-2018 hu buiten

Het verwachte lerarentekort in de regio Utrecht loopt naar verwachting verder op, tot zo’n 125 fte per jaar. Het aanboren van nieuwe doelgroepen is een mogelijkheid om hier iets aan te doen. Hogeschool Utrecht en drie scholengemeenschappen hebben de handen ineen geslagen om geïnteresseerde en geschikte statushouders op te leiden tot tweedegraads docent. Dit doen ze met het project ‘Statushouders in onderwijs aan de slag’.

• "Betere zorg nodig voor ouderen thuis"

18-05-2018

Steeds meer ouderen met chronische aandoeningen wonen steeds vaker en langer thuis. Om de zorg voor ouderen toekomstbestendig te maken, is verdere professionalisering van de beroepsgroep (wijk)verpleegkundigen nodig. Dat stelde Nienke Bleijenberg, lector Proactieve Ouderenzorg aan Hogeschool Utrecht, in haar openbare les van 17 mei.

• De impact van incubator UtrechtInc: 108 miljoen omzet en 1360 banen

15-05-2018 UtrechtInc Inloopsessie_thumb

Met trots presenteert incubator UtrechtInc haar resultaten over het afgelopen jaar. Het aantal ondersteunde startups sinds 2009 staat op 180. Onder deze ondernemers bevinden zich diverse alumni en onderzoekers van Universiteit Utrecht, UMC Utrecht en Hogeschool Utrecht. In 2017 hadden de startups gezamenlijk een omzet van 108 miljoen euro en vertegenwoordigen zij 1360 actieve banen.