Nieuws

RSS feed

 

 • "Verbeter vaardigheden verpleegkundigen bij verlenen zorg op afstand"

  20-06-2018 Promotie Thijs van Houwelingen

  Er is steeds meer behoefte aan zorg op afstand met behulp van ICT (Telehealth) maar die transitie verloopt moeizaam. In zijn proefschrift onderzocht HU-onderzoeker Thijs van Houwelingen hoe verpleegkundigen beter geschoold en getraind kunnen worden in het verlenen van zorg op afstand. Volgens de onderzoeker moeten de verpleegkundigen in ieder geval hun vaardigheden verbeteren om Telehealth mogelijk te maken. Hij verdedigde 12 juni zijn proefschrift bij de Universiteit Utrecht.

 • Student HU wint prijs met oplossing voor logistiek op festivals

  20-06-2018 bled conferentie

  ICT-student Rico Janssen werkt in zijn vrije tijd als DJ. Op festivals zag hij nogal wat mis gaan met de logistiek. Hij besloot tijdens zijn studie aan Hogeschool Utrecht een extra module te volgen om een oplossing hiervoor te bedenken. Met FestiTrace heeft hij nu de Student Bazaar gewonnen op de internationale Bled eConference.

 • Koninklijke onderscheiding voor Marieke Schuurmans

  14-06-2018

  Als slotstuk van haar afscheidsrede, ontving lector Ouderenzorg prof. dr. Marieke Schuurmans …... Zij ontving deze onderscheiding omdat zij zich als hoogleraar verplegingswetenschappen aan de Universiteit Utrecht en als lector Ouderenzorg bij de Hogeschool Utrecht bijzonder heeft ingezet.

 • "Ouderen van nu vragen om heel andere gezondheidszorg"

  14-06-2018

  De gezondheidszorg barst uit zijn voegen, onder andere door de steeds maar stijgende levensverwachting. Daarom moeten we toe naar een heel andere gezondheidszorg, aldus prof. dr. Marieke Schuurmans. Op 14 juni neemt zij afscheid als lector Ouderenzorg bij het Lectoraat Chronisch Zieken van Hogeschool Utrecht.

 • Patiënten hebben na een beroerte meer stimulans nodig om te lopen

  14-06-2018

  Op 14 juni promoveert Jacqueline Outermans, onderzoeker aan Hogeschool Utrecht, op het stimuleren van lopen bij mensen die een beroerte hebben gehad.

Trajectum

Trajectum

Journalistiek (online) platform van de HU met nieuws, blogs en longreads.