• Geen instroomlimiet voor opleidingen Verpleegkunde in 2019-2020

02-07-2018 Verpleegkunde

Voor het collegejaar 2019-2020 laten hogescholen in Nederland de numerus fixus voor de bacheloropleiding Verpleegkunde los. Dit in tegenstelling tot studiejaar 2018-2019, waarvoor tien van de zeventien hogescholen een numerus fixus hanteren, waaronder Hogeschool Utrecht.

• Onderzoeker test hartslagkussen op TT Assen

28-06-2018 mellowkussen

Rosa de Vries, onderzoeker en ontwerper aan het lectoraat co-design van Hogeschool Utrecht, ziet de TT Assen komend weekend van een bijzondere kant. Op de EHBO-afdeling van deze motorraces test ze de uitvinding ‘Mellow’: een kussen dat een rustige hartslag nabootst en zo mensen weer tot rust brengt.

• Hogeschool Utrecht lanceert introHUapp

26-06-2018 IntroHU app

Om aankomende studenten te begeleiden in alle informatie die ze nodig hebben om hun studie te starten, heeft de HU een introductie-app gelanceerd.

• HU Onderzoek op Lowlands Science

26-06-2018

Van 17 t/m 19 augustus vindt de zesentwintigste editie van Lowlands plaats. Traditiegetrouw is een deel van het festivalterrein gereserveerd voor onderzoek vanuit universiteiten en hbo-instellingen. De HU doet hier dit jaar voor de eerste keer aan mee.

• Reactie Hogeschool Utrecht op aangekondigde staking openbaar vervoer

25-06-2018 Exterieur Padualaan 99

De aangekondigde staking van het streekvervoer en stadsvervoer in Utrecht komt uitermate ongelegen voor onze studenten, omdat het precies valt in de belangrijke, laatste tentamenperiode van het collegejaar. Hierdoor worden onze studenten gedupeerd.