• Studenten HU werken mee aan hergebruik windmolens

16-07-2018 Windmolens

Windenergie heeft de toekomst. Hoe meer windmolens, hoe beter, zou je zeggen. Alleen hebben windmolens een beperkte levenstijd. Wat doe je met afgeschreven exemplaren? “Tot 2028 gaat de helft van de windmolens in de Flevopolder tegen de vlakte. Niemand weet wat er met het afval moet gebeuren.” Studenten technische bedrijfskunde hielpen een externe opdrachtgever om tot een duurzame oplossing te komen.

• Onderzoek HU: hoe school je leraren in lesgeven aan nieuwkomers?

12-07-2018 lesgeven nieuwkomers

In Nederland zijn scholen en leraren niet goed voorbereid op het geven van onderwijs aan nieuwkomers, zo blijkt uit onder andere een advies van de Onderwijsraad. Daarom is in een studie van Hogeschool Utrecht (HU) gekeken hoe Vlaanderen en Zweden het onderwijs aan deze kinderen organiseren. Vooral is onderzocht hoe zij de professionalisering van leraren hebben gerealiseerd. En of we daar in Nederland inspiratie uit kunnen halen.

• Studenten HU bouwen Selficient huis op Utrecht Science Park

05-07-2018 Selficient huis thumb

Met een feestelijk event is de bouwplaats van het Selficient huis op het Utrecht Science Park in gebruik genomen. Het Selficient studententeam van Hogeschool Utrecht, dat vorig jaar deelnam aan de internationale Solar Decathlon Challenge, heeft een bouwvergunning verkregen om hun zelf ontwikkelde, duurzame huis hier daadwerkelijk te bouwen.

• HU werkt aan energieleverende hoogbouwflats

04-07-2018 Proefwoning duurzame hoogbouwflats

Samen met haar consortiumpartners van ‘Inside Out’ brengt de HU een uniek verduurzamingsexperiment in de praktijk: aan de Henriëttedreef in Utrecht wordt het eerste, bewoonde appartement aangepakt volgens het Inside Out-renovatiesysteem. Hiermee geven we met de betrokken bedrijven, onderzoeksinstellingen en bewoners invulling aan de ambitie om hoogbouwflats energieleverend te maken en woonlasten zo laag mogelijk te houden.

• Lichte daling studentwaardering in NSE

04-07-2018 NSE

De Nationale Studenten Enquête (NSE) bevraagt jaarlijks studenten over de tevredenheid over hun opleiding en opleidingsinstelling. Landelijk laat de waardering in de NSE 2018 een lichte daling zien. Ook HU-studenten waarderen hun opleiding net iets minder dan in 2017, conform de landelijk trend. De HBO Monitor 2017, waarin alumni over hun opleiding worden bevraagd, laat echter een stijgende waardering zien van de HU.