Nieuws

RSS feed

 

 • HU en HAN zoeken naar nieuwe vormen burgerparticipatie

  18-12-2017

  Wie naar verkiezingsuitslagen en de opkomst bij inspraakavonden kijkt, zou zeggen dat burgers niet erg betrokken zijn bij lokale politiek. Maar betrokkenheid en participatie kennen veel meer vormen. Hogeschool Utrecht en de HAN onderzoeken samen met Citisens en gemeenten hoe zij burgers op nieuwe manieren kunnen betrekken.

 • Onderzoek leefstijlondersteuning voor diabetespatiënten krijgt KIEM-subsidie

  15-12-2017

  Publab start samen met Pharos en Design Innovation Group een onderzoek om mensen met lage sociaaleconomische status anders te benaderen waar het om leefstijladviezen gaat, namelijk vanuit het dagelijks leven van de doelgroep. Het project kreeg een SIA KIEM-subsidie toegekend.

 • Ook auto’s op zonne-energie bij Utrechtse Jaarbeurs

  08-12-2017

  Op 6 december nam Jaarbeurs energieopwekkende parkeeroverkappingen in gebruik die samen ruimte bieden voor 20 elektrische auto’s en laadpalen. Het is een uitbreiding van Smart Solar Charging, een lokaal initiatief waarvan de HU partner is. Eerder kreeg de HU al bedrijfsauto’s die werken met Smart Solar Charging.

 • Publab krijgt subsidie voor ontwikkeling strategietool gedragsverandering

  07-12-2017 SIA Kiem subsidie voor Publab

  In de psychologie zijn rond de honderd strategieën bekend voor gedragsverandering. Om creatieve bedrijven te helpen de juiste strategie te kiezen, ontwikkelt Publab een tool voor strategiekeuze. Begin december kreeg het project een SIA KIEM-subsidie toegekend.

 • "Brede en hoopvolle benadering van jeugdzorg nodig"

  07-12-2017

  Hoe kan de jeugdzorg effectiever worden? Lector dr. Saskia A.M. Wijsbroek en bijzonder lector prof. dr. Micha de Winter van het nieuwe lectoraat Jeugd houden zich met het antwoord op deze vraag bezig, in samenwerking met werkveld en onderwijs. Op 7 december hielden beide lectoren hun openbare les.

Trajectum

Trajectum

Journalistiek (online) platform van de HU met nieuws, blogs en longreads.