• Mark Zanstra is Docent van het Jaar 2018

19-01-2018

Mark Zanstra, docent aan de bacheloropleiding Medische Hulpverlening is tijdens de nieuwjaarsviering van Hogeschool Utrecht uitgeroepen tot Docent van het Jaar 2018. Zanstra maakte indruk op de jury met zijn passie voor het vak. “Hij brengt de praktijk naar het leslokaal en de klas weer terug naar de praktijk.”

• Tessa Riewald Honoursstudent van het Jaar

18-01-2018 HU honoursprijs 2018

Op de eerste dag van het Onderwijsfestival HU Next18 van Hogeschool Utrecht waren er prijzen voor de Honoursstudent van het Jaar en voor de onderwijsinnovatie van het jaar. Tessa Riewald, vierdejaars Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH), won de eerste. De bijzonderste onderwijsinnovatie lag bij het docententeam van de afstudeerrichting Creatieve Industrie.

• HU-lector ontwikkelt kennisagenda wijkverpleging met beroepsgroep

18-01-2018 Subsidie voor ontwikkelen kennisagenda wijkverpleging

Nienke Bleijenberg, lector Proactieve Ouderenzorg, is door ZonMw gevraagd onderzoek te doen naar de kennisbehoefte die verpleegkundigen en verzorgenden ervaren. De opbrengsten worden opgenomen in een kennisagenda voor de beroepsgroep.

• Uitbreiding U CREATE: betere vormgeving van de zorg

17-01-2018 U CREATE coalitie

Zes creatieve mkb-bedrijven met een focus op zorg en welzijn hebben zich op 16 januari jl. aangesloten bij U CREATE, Centre of Expertise Future Health Design. Samen willen de partijen zich inzetten voor een betere vormgeving van toekomstige zorg. U CREATE is een initiatief van Hogeschool Utrecht en de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht.

• Marian Klok wint Ad van Doorenprijs 2017

22-12-2017

Marian Klok, net afgestudeerd als logopediste, is winnaar van de Ad van Doorenprijs 2017. Met deze prijs bekroont Hogeschool Utrecht jaarlijks een inspirerende honoursstudent in het vakgebied van de gezondheidszorg: een student die naast het reguliere curriculum extra uitdagingen is aangegaan.