• Subsidie voor onderzoek nieuwe journalistieke verhaalvormen

24-01-2018 Subsidie voor onderzoek nieuwe journalistieke verhaalvormen

Nieuwe technologie biedt journalisten de mogelijkheid om de nieuwsconsument onder te dompelen in verhalen. Dat noemen we immersieve journalistiek. Het lectoraat Crossmediale Kwaliteitsjournalistiek kreeg een SIA Raak-subsidie om onderzoek te doen naar de toegevoegde waarde daarvan.

• Lesgeven kan je leren: 50 jaar opleiden van leraren

24-01-2018 Faculteit Educatie

‘Leraar ben je van nature, of je wordt het nooit’. Geloof het of niet, ooit was dat een serieuze gedachte. Bij Instituut Archimedes weten ze beter. Lesgeven is een vak dat je kan leren. En daarvoor is voortdurende vernieuwing van de opleiding nodig, in reactie op veranderingen in de maatschappij. “Na bijna 50 jaar is de lerarenopleiding een unieke combinatie van vak- en beroepsopleiding”, zegt hogeschooldocent Dirk van der Veen.

• Werkbezoek Gedeputeerde Staten provincie Utrecht aan HU

24-01-2018 Bezoek SG

Op dinsdag 23 januari heeft de Utrechtse Commissaris van de Koning Willibrord Van Beek, vergezeld door gedeputeerden Van den Berg, Maasdam en Pennarts-Pouw, een werkbezoek gebracht aan Hogeschool Utrecht. Jan Bogerd, voorzitter van het College van Bestuur, heeft samen met onder anderen collegeleden Anton Franken en Tineke Zweed een rondleiding verzorgd. Tijdens het bezoek stonden de arbeidsmarktopgave, het als regio versterken van het profiel Healthy Urban Living en het profileren van de regio met haar innovaties op dit terrein in Brussel, centraal.

• Jacqueline Bosker benoemd tot lector bij Hogeschool Utrecht

23-01-2018 Bosker

Dr. Jacqueline Bosker is per 1 januari 2018 benoemd als lector Werken in Justitieel Kader bij Hogeschool Utrecht. Het lectoraat is in 2008 gestart op initiatief van de drie reclasseringsorganisaties (3RO) en Hogeschool Utrecht. Samen met dr. Vivienne de Vogel, die in maart 2017 werd benoemd als lector, vormt Jacqueline Bosker de nieuwe leiding van dit lectoraat. Zij vervangen de huidige lector, Anneke Menger, die in april 2018 met pensioen gaat.

• Nieuw platform middelbaar en hoger beroepsonderwijs Utrecht en Amersfoort

19-01-2018

De middelbaar en hoger beroepsonderwijsinstellingen in Utrecht en Amersfoort slaan de handen ineen om de Utrechtse beroepsbevolking gelijke kansen te bieden op een gezonde regionale arbeidsmarkt. Deze kennisinstellingen vormen samen een platform als sterke strategische gesprekspartner voor overheden en beroepspraktijk.