Nieuws

RSS feed

 

 • Universiteit Utrecht en Hogeschool Utrecht herstellen band met UVSV

  19-03-2018 uvsv

  De Universiteit Utrecht (UU) en Hogeschool Utrecht (HU) hebben besloten om de band met studentenvereniging UVSV te herstellen. Het besluit volgt op onderzoek door UVSV zelf en na advies van de onafhankelijke Adviescommissie Introductietijd Utrecht (AIU).

 • Drie HU-masters 'topopleiding' volgens Keuzegids Masters 2018

  07-03-2018 Keuzegids Masters

  Hogeschool Utrecht (HU) doet het nog steeds goed in de Keuzegids Masters, maar krijgt wel meer concurrentie. Drie masteropleidingen van de HU hebben van de Keuzegids Masters 2018 het predicaat ‘topopleiding’ gekregen, waar dat er vorig jaar nog zes waren. Op de ranglijst van grote masteraanbieders in het hbo eindigt de HU dit jaar op de tweede plaats, vlak achter Windesheim en gevolgd door de HAN, Fontys en Hogeschool Rotterdam.

 • Boekje over effectieve inhakers voor social media

  07-03-2018 Boekje Inhaken met sociale media

  Hogeschool Utrecht en Hogeschool Rotterdam hebben in een boekje effectieve inhakers voor social media gebundeld. Met behulp van inhakers zijn bijvoorbeeld meer mensen te bereiken buiten je eigen netwerk. Het boekje is geschreven door Thijs Waardenburg, onderzoeker van het HU-lectoraat Human Experience & Media Design en Komala Mazerant, hoofddocent van de Hogeschool Rotterdam. De publicatie is een eindresultaat van het tweejarige onderzoeksproject ‘The Network is the Message’.

 • Jeugddocumentaire over dove HU-docent in bioscoop

  01-03-2018

  Tobias de Ronde is docent Nederlandse Gebarentaal aan Hogeschool Utrecht. Zijn vader, regisseur en bioscoopdirecteur Alex de Ronde, heeft een film gemaakt over Tobias’ jeugd. “Doven zijn niet gehandicapt. De horende maatschappij máákt ons gehandicapt.”

 • UtrechtInc bij internationale top universitaire bedrijfsincubators

  26-02-2018 Prijs voor UtrechtInc

  Nederlandse bedrijfsincubators hebben wederom de top bemachtigd op de ranglijst voor beste universitaire bedrijfsincubators van de wereld, de UBI Global 2017/2018. YES!Delft haalde de tweede plek en UtrechtInc de tiende in de ranking. Dat is onlangs bekend gemaakt in Toronto tijdens het World Incubation Summit. De twee Nederlandse incubators krijgen daarmee internationale erkenning voor hun begeleiding aan startende bedrijven. Hogeschool Utrecht is partner van UtrechtInc.

Trajectum

Trajectum

Journalistiek (online) platform van de HU met nieuws, blogs en longreads.