Nieuws

RSS feed

 

 • HU-docent schrijft boek voor leerkrachten op superdiverse school

  23-03-2018

  Basisschoolklassen met kinderen van vijf verschillende nationaliteiten zijn – ook in Zeeland - geen uitzondering meer. Ria Goedhart uit Middelburg schreef een boek met tips voor leerkrachten: ‘Samenleren op een superdiverse school’, dat vrijdag gepresenteerd wordt.

 • Ed Brinksma en Annemarie van den Berg in Raad van Toezicht HU

  23-03-2018 Exterieur Padualaan 97

  De Raad van Toezicht van Hogeschool Utrecht heeft prof. dr. Ed Brinksma en ir. Annemarie van den Berg MBA benoemd tot lid voor een termijn van vier jaar. Drs. Paul de Krom wordt per 1 februari 2018 herbenoemd als vice-voorzitter van de Raad van Toezicht.

 • Burgemeester bezoekt studenten 'Springlevende' Geuzenwijk

  21-03-2018 Studenten en burgemeester Van Zanen

  Sinds de zomer van 2017 wonen vier studenten in de Geuzenwijk in Utrecht Zuilen. Zij wonen daar met huurkorting en zetten in ruil daarvoor projecten op voor en met buurtbewoners, om de wijk samen een stukje mooier te maken. Op maandag 19 maart bezocht burgemeester Jan van Zanen het studententeam, in het kader van de veiligheid in de wijk.

 • Masterclasses op scholen voor betere aansluiting hbo

  20-03-2018

  De opleiding Small Business en Retail Management (SBRM) biedt masterclasses ondernemerschap aan voor havo-scholen in de regio om te zorgen voor een gemotiveerde instroom en zo de uitval in het eerste jaar te beperken.

 • Toolkit van HU-onderzoeker signaleert depressiviteit na een beroerte

  19-03-2018 Mariska van Dijk

  Een toolkit die vroegtijdig depressieve symptomen na een beroerte signaleert en behandelt. Onderzoeker Mariska van Dijk van het HU-lectoraat Chronisch Zieken heeft deze verpleegkundige interventie de afgelopen jaren ontwikkeld tijdens haar promotieonderzoek. Van Dijk verdedigde recentelijk haar proefschrift bij de Universiteit Utrecht.

Trajectum

Trajectum

Journalistiek (online) platform van de HU met nieuws, blogs en longreads.