Meer spitsbussen naar Utrecht Science Park

24-08-2018

Meer spitsbussen, een nieuwe buslijn en het stimuleren van fietsen en lopen moet ervoor zorgen dat Utrecht Science Park (USP) beter bereikbaar wordt. Provincie en gemeente Utrecht nemen deze maatregelen samen met U-OV, dat het openbaar vervoer in stad en regio verzorgt. Met ingang van het nieuwe collegejaar op 27 augustus zet U-OV in de spits meer gelede bussen in. Vervoerder Syntus introduceert een nieuwe buslijn van Veenendaal-De Klomp via Woudenberg naar het USP. Gemeente en provincie Utrecht verbeteren fiets- en wandelroutes.

De betrokken partijen spelen hiermee in op de verwachte groei van het aantal reizigers op buslijnen tussen station Utrecht Centraal en het USP. De bussen helpen ook de periode te overbruggen totdat de Uithoflijn, de tramverbinding tussen Utrecht CS en het USP, eind 2019 gaat rijden.

Extra bussen tijdens spits
U-OV zet vanaf 27 augustus zes gelede bussen extra in op de lijnen 12 en 28 van en naar het Science Park. De bussen worden aangeschaft en kunnen op werkdagen ingezet worden voor extra ritten tussen 7-10 uur en 15-18 uur. Ze kunnen dagelijks circa 4.000 reizigers extra vervoeren. U-OV werkt ook aan een project om informatie in de bus te tonen over de drukte in eerdere of latere ritten om OV-reizigers te stimuleren buiten de spits te reizen.

Nieuwe buslijn Syntus Utrecht
Op 27 augustus introduceert Syntus lijn 298 tussen station Veenendaal-De Klomp en De Uithof. De vervoerder, verantwoordelijk voor het streekvervoer in de provincie en voor de stadsbussen in Amersfoort, zou eerst in december 2018 met deze nieuwe lijn beginnen. Dat is op verzoek van de provincie Utrecht vervroegd. Dankzij de nieuwe snelbusverbinding hoeven reizigers vanuit de richting Veenendaal naar het USP niet meer via Utrecht Centraal. De nieuwe lijn is een aanvulling op de zeven spitslijnen die Syntus Utrecht verzorgt vanuit Amersfoort, Leusden, Baarn-Soest en vanuit Gouda.