Nieuws

RSS feed

 

 • Meer spitsbussen naar Utrecht Science Park

  24-08-2018 Spitsbussen

  Meer spitsbussen, een nieuwe buslijn en het stimuleren van fietsen en lopen moet ervoor zorgen dat Utrecht Science Park (USP) beter bereikbaar wordt. Provincie en gemeente Utrecht nemen deze maatregelen samen met U-OV, dat het openbaar vervoer in stad en regio verzorgt. Met ingang van het nieuwe collegejaar op 27 augustus zet U-OV in de spits meer gelede bussen in. Vervoerder Syntus introduceert een nieuwe buslijn van Veenendaal-De Klomp via Woudenberg naar het USP. Gemeente en provincie Utrecht verbeteren fiets- en wandelroutes.

 • HU opent collegejaar 2018-2019 met pleidooi voor inclusiviteit

  23-08-2018 Jaaropening 2018

  Docenten, medewerkers en studenten van Hogeschool Utrecht hebben op donderdag 23 augustus samen met partners uit kennisinstellingen en de beroepspraktijk het collegejaar 2018-2019 feestelijk geopend. De jaaropening had als thema ‘Samen Verschil Maken’. Collegevoorzitter Jan Bogerd: “Leren van elkaar via persoonlijk contact is niet alleen plezierig maar ook het meest leerzaam.”

 • HU reikt HUgenotenprijs uit aan docenten en studenten

  23-08-2018 Jaaropening Hugenoten 2018

  Tijdens de jaaropening 2018 heeft Hogeschool Utrecht de HUgenotenprijs uitgereikt aan Docent Parviz Samim, docent-onderzoeker Martijn Rietbergen en de studenten Mohamed El Mahyaoui en Khalid El Jerari. De HUgenotenprijs is voor mensen die een buitengewone bijdrage hebben geleverd aan de hogeschool.

 • Positieve invloed ambassadeur-wijkverpleegkundigen op beroep

  10-08-2018 Verpleegkunde

  Op dinsdag 14 augustus 2018 ontvangt minister De Jonge van VWS 42 ambassadeurs wijkverpleegkundigen die het evaluatierapport ‘Opbrengsten vijf jaar ambassadeurs voor de wijkverpleegkundigen’ aanbieden. Deze wijkverpleegkundigen hebben net als 74 anderen deelgenomen aan een leertraject van negen maanden, gefinancierd door ZonMw en opgezet door de beroepsvereniging V&VN en bureau Lambregts.

 • HU-lectoren adviseren Kamer over schuldhulp

  20-07-2018

  Wet- en regelgeving over schuldhulp sluit onderling niet altijd aan. HU-lectoraat Schulden en Incasso stelde samen de HvA en de Sociaal Raadslieden een lijst op met aanbevelingen voor de Kamercommissie Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Trajectum

Trajectum

Journalistiek (online) platform van de HU met nieuws, blogs en longreads.