Hoe sociale media inzetten in je lessen

08-11-2018

Razend interessant die lesstof, iedereen gemotiveerd en toch... Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek houden bijna alle jongeren tussen de 12 en 25 jaar zich bezig met sociale media en zitten de meeste jongeren een tot drie uur per dag op sociale media. Nu dus ook bij jou in de les (2015).

In deze nascholing verkent u zelf actief de ICT-tools Padlet, Kahoot! en Mentimeter als instrumenten om de betrokkenheid van leerlingen binnen de les te vergroten:

• Een Padlet is een online bord. Je kunt er tekst, documenten, foto's en links op kwijt.
  • Kahoot! is een activerende online quiz, die de studenten/leerlingen in teams of individueel (tegen elkaar) kunnen spelen. Als docent/leerkracht krijg je mooie overzichtelijke resultaten per vraag, deelnemer, gemiddeldes.
  • Mentimeter is een digitaal hulpmiddel waarmee je deelnemers hun stem kan laten uitbrengen. Je kan het resultaat van deze stemming zichtbaar maken door middel van staafdiagrammen.

Als u deze workshop hebt gevolgd kunt u morgen concreet aan de slag met het inzetten van de Mentimeter , Padlet en Kahoot, waarmee u de groep studenten weer activeert of zelfs wakker schudt.

8 november 2018 van 9.30 tot 12.30 uur.

Omvang

Eén bijeenkomst.

€ 100.

Theaterhotel Oranjerie, Roermond.

Opmerking

Breng je opgeladen laptop mee!

Schrijf je hier in voor de workshop