Health Tuesday: Conversational Design inzetten in zorg en welzijn

11-09-2018


Het gebruik van conversational technology, zoals chatbots, Artificial Intelligence (AI) en spraakbesturing, maakt technologie toegankelijk voor kwetsbare doelgroepen. Samen met Greenberry verkennen we de kansen voor zorg en welzijn. Maak kennis met Greenberry's eigen Innovation Sprint Methodiek en werk op basis van een klantvraag van het Diabetesfonds in één middag je concept uit tot papieren prototype.

In plaats van zelf struinen in de ‘faq’ van een website kun je tegenwoord vaak ook gewoon een chat sturen. De chatbot zoekt er in een seconde het juiste antwoord voor je bij. Snel, maar vooral makkelijk. De inzet van chatbots, Artificial Intelligence (AI) en spraakbesturing maakt de interactie tussen mens en machine een stuk makkelijker. Greenberry ontwierp digitale conversaties voor onder andere Zilveren Kruis Achmea. Hoe laat je het gesprek zo verlopen dat jouw vragen echt sneller beantwoord worden? Wat kan deze technologie nog meer toevoegen in zorg en welzijn? In een verkorte innovatie-sprint verkennen we de kansen van Conversational Design.

Aan de hand van praktijkvoorbeelden van Greenberry en inspirerende (internationale) cases uit de wereld van zorg en gezondheid krijg je inzicht in de mogelijkheden en best-practices op het gebied van conversational design. Alain Dujardin deelt de lessen die Greenberry leerde bij de ontwikkeling van de Cliniclowns App en App de Vakantiedokter voor Zilveren Kruis. Deze lessen, samen met internationale best-practices van conversational design in de zorg vormen de basis voor een ontwerpsessie waarin je zelf aan de slag gaat.

Programma

  • 13:30 – Inloop & koffie
  • 14:00 – Welkom door U CREATE & Greenberry
  • 14:05 – Conversational design in de wereld van zorg en gezondheid, Alain Dujardin – Greenberry
  • 14:35 – Presentatie case Diabetesfonds & uitleg interactieve sessie
  • 14:50 – Verdelen in groepen & aan de slag
  • 17:00 – Bespreken van de resultaten
  • 17:30 – Afsluiting & borrel

Aanmelden

Alle Health Tuesdays van U CREATE zijn gratis toegankelijk. Wel vragen we je om je aan te melden via Eventbrite.

Meer info: https://ucreate-weconnect.nl/event/health-tuesday-conversational-design.

Dit gratis event vindt plaats op 11 septemberi 2018 van 13.30 - 17.30 uur, JIM Utrecht (Beatrixgebouw).